keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Seinien värien valitseminen

Seinien värien valitseminen

Remontoidessa ja rakentaessa joutuu tekemään näköjään paljon päätöksiä, myös semmoisia päätöksiä joita arvostellaan ja tullaan arvostelemaan todennäköisesti aika kauan. Ja todennäköisesti itse tulee olemaan se pahin kriitikko.

Kylmä valkoinen valkea maalarin valkoinen
Nykyisen vuokra-asunnon seinien sävy riitelee väliovien ja listojen kanssa.

Seinien väriksi meillä ajatuksena on yksinkertainen, skandinaavinen valkoinen. Tehosteseinät olisi toki hienoja. Ehkä tapettia, jossa jotakin kuviota.... Mutta mikä, ja mihin ei kyllästy? Jotakin Fototapettia jollakin hienolla omalla tai ostetulla kuvalla, ehkä lumista maisemaa... Toimiiko se keskikesän helteessä?
Ehkä jotain puupanelia tms. Mutta minkäsävyisenä, käykö se yhteen alkuperäisten mosaiikkiparketin, kattopanelin, takan tai uudeksi materiaaliksi valitun vinyylilaatan kanssa?

Jos seinät olisivat yksinkertaisesti vain valkoiset, mitään ihmeellisen vaikeita valintoja ei tarvisi tehdä. Kyllästymistä ei todennäköisesti tapahdu. Ja jos jääkin kaipaamaan sitä jotaki särmää, tehostetta ja väriä on helppo lisätä joskus myöhemmin.

No, tulee kuitenkin se yksi vaikea valinta tässäkin, mikä sävy valkoisista? Seinien värisävy ei saa olla liian puhdas valkoinen, koska kaikki väliovet ja listat on todennäköisesti hieman lämpimän valkeita, jolloin ne puhtaan valkean seinän vierellä vaikuttaisivat likaisilta. Samoin valitut keittiö- ja muut kiintokalusteet valkealla ovella saattavat olla hieman eri valkeaa, joten seinien valkeaksi väriksi on ehkä varminta valita hieman lämpimään murrettu valkea.


Tikkurilan sivulta löytyy faktaa asiasta, VillaLuovan sivulta demonstraatiota värien sopivuuden testaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti