tiistai 31. tammikuuta 2017

Keittiön suunnittelua ja värien valintaa vol 2


Keittiön suunnittelua ja värien valintaa vol 2


Peltoniemi kalusteet, mosaiikkiparketti, termo-ovi, 3d-suunnitelmakuva
Suunnitelmakuva eteinen - keittiö - takkahuone - olohuone.
Kuva Peltoniemi - Kalusteet
Suunnitelmaa on nyt saatu tälle mallille.

Eteiseen ja ruokailutilaan (eli entiseen takkahuoneeseen) tulee Pergon vinyyliä kivilaattannäköisena harmaana (harmaa Scivaro Slate. Vanha mosaiikkiparketti jää keittiöön, olohuoneeseen ja käytävälle. Takka jää alkuperäiseksi ainakin toistaiseksi.

Eteisessä ulko-ovi vaihtuu Kaskipuun Ounas thermo-oveksi, kuten aiemmin kerroin.

Keittiöstä tulee L-keittiö, jossa on lisäksi saareke liesipisteellä. Keittiön ovet on kiiltävän valkoiset, taso on Silver Platina, runko valkoinen. Sokkeli ja koneet on rosteriset.

Tikkurila, Teknos, Silver Platina, Hahle Akasia
Keittiön ja seinien värivalintoja, kiiltävä valkoinen ovi - Silver Platina kivitaso - runko valkea. Tikkurilan ja Teknoksen valkeat väriehdotukset seiniin.
Seinien valkoiseksi maaliksi on päätetty Tikkurilan väri, jota juuri nyt en muista. Suoraan sanottuna valkoisia värejä tuntuu olevan ainakin miljoona eri vaihtoehtoa, ja loppupeleissä en ikinä tulisi huomaamaan vaikka maalinsekottajalla olisikin tullut pieni virhe värikoodia näppälleissa. Valkoinen kuitenkin valittiin niin, että se sopisi sekä listavalkoisen, että puhtaammanvalkoisten keittiökalusteiden ovien ja rungon kanssa.

Seinien valkoista ei voi valita puhtaan valkoiseksi, koska muuten sen rinnalla kalusteet ja väliovet näyttäisivät likaisilta. Tästä syystä se yleensä murretaan johonkin sävyyn



Kuvassa Pergo Musta Scivaro Slate -vinyyli, mosaiikki-tammiparkettiin yhdistettynä. Kuva: Pergo
Pergon vinyyli on M1-päästöluokkaa, eli siitä ei irtoa huoneilmaan mitään myrkkyjä. Meillä on lattialämmitys kokotalossa, joten lattiamateriaalia valittaessa pitää huomioda myös se. Vinyyli kestää kosteutta täydellisesti, jonka takia se on mainio valinta eteisessä ja pesuhuoneesta tai takapihalta tullessa. Sen pinta on myös erittäin kestävää ja tästä syystä vinyyleillä on todella pitkät takuuajat.

Palailen asiaan myöhemmin tarkemmilla keittiösuunnitelmilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti