keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Keittiön suunnittelua

Keittiön suunnittelua

Päästään minun lempiaiheeseen, eli keittiösuunnitelmaan.

Kiiltävä valkoinen Silver Platina Bosch
Bosch - Hahle Akasia - Silver Platina
Peltoniemi - Kalusteet 1 / 2 / 3
Keittiön lähtökohtana on jo aiemmassa asunnossa hyväksikoetut kiiltävän valkoiset ovet. Kiiltävän valkoinen ovi on tyylikäs ja helppo pitää puhtaana, sileästä pinnasta saa helposti pyyhittyä sormenjäljet ja tahrat pois.

Tasoksi suunnittelin luonnonkiven ja se juontaa aikoihin, jolloin itse pyörittelin asiakkaille pizzaa huoltoaseman kivitasopöydällä - niiin hyvä pinta, helppo pitää puhtaana, huoleton, kestää märkää ja kuumaa. Ja pidän sitä itse arvokkaanakin.

Valkeita luonnonkiviä ei juurikaan ole lukuunottamatta Vaalea Marmori (Carrara), joka taas on surkein vaihtoehto keittiöön (on huokoinen, imee tahroja ja naarmuuntuu helposti), joten mieluinen valinta tasoksi olisi Silver Platina. Se on valkeapohjainen, mutta siinä on mustia ja harmaita pilkkuja.

Rungon väriksi ajattelin yksinkertaisen perusvalkean, joka sopii oviin ja tasoon. Koneet kun tulee rosterinvärisenä, niin ajattelin sokkelin väriksi myös harjattua rst-laminaattia. Se on tyylikäs kehys keittiölle, eikä siinä näy niin helposti esim. kahviroiskeet ja muut mitä lattianrajaan saattaa joskus tulla ja jäädä :)

Vedinmalli ja -väri on vielä hakusessa. Vetimen valinta tuntuu vaikealta, se kuitenkin vähän niinkuin viimeistelee keittiön tyylisuuntauksen. Ajatuksena jotakin rosterinväristä tai ehkä titaanin tai antrasiitin harmaata jotka sopisi kivitason tummempiin kohtiin. Mutta tumma vedin valkoisessa ovessa saattaa tulla liian hallitsevasti esille. Jätetään vedin vielä harkintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti