maanantai 6. helmikuuta 2017

Eteisen suunnittelua

Eteisen kalustuksen ja materiaalien suunnittelua

Eteisen suunnittelun lähtökohta oli paljon säilytystilaa ja silti avara.

Vanha eteinen ennen remonttia
Eteisen lähtötilanne, eteisestä mennään tuulikaapin kautta ulos

Äkkiä ylimääräiset väliseinät pois tieltä ja kun tuulikaappia ei enää ole, ulko-oveksi termo-ovi (aikasempi juttu termo-ovesta ja älylukosta löytyy täältä).

Pitää olla liukuovikaapistoa, jossa isot peilauspeilit. Ulostulevat korit jokaiselle perheenjäsenelle, josta on helppo näpätä omat piponsa ja hanskansa aamulla mukaan. Korit myös antavat ilman kiertää, jos esimerkiksi hanskat on jääneet hieman märäksi.

Tankoa paljon ja meän muksun takeille ja haalareilla kahdessa tasossa. Istuinpenkkiä, jotta kengät on helppo pukea jalkaan tai voi itse istahtaa, kun pukee lapsille vaatteita.

Avonaulakkoa, ja piilonaulakkoa (ovien takana) jossa voi säilyttää päivittäin käytettävät takit ja haalarit. Kengille reilusti järkevää säilytystilaa.

Sähkökaappi sijaitsee eteisessä, joten se täytyy myös piilottaa.

Liukuovikaapisto, 3D-suunnitelmakuva, eteinen, Peltoniemi - Kalusteet
Eteisen suunnitelmakuva, peili-liukuovikaapisto, naulakko-puu

Liukuovikaapisto, 3D-suunnitelmakuva, eteinen
Eteisen suunnitelmakuvat, komerot naulakolle ja sähkötaululle, kenkäritilät
Materiaaliksi eteisen kalustoon tulee samat materiaali kuin keittiössä, lukuunottamatta tasoja, jotka valitaan laminaatista lattian vinyylin kanssa yhteensopivaksi. Kiiltävän valkoisen oven kanssa kirkas peili alumiinikehyksisissä liukuovissa passaa hyvin yhteen.

Naulakko-puu, puunaulakko
Naulakko-puu istuintason päälle avonaulakoksi

"Talomme maalla"-blogista löytyy samanlainen sisustus-naulakkopuu, mikä meillekin tulee. Ajattelin taustavalaista tämän ledinauhalla, jolloin puun muoto korostuu seinää vasten kauniisti.

Istuinpenkki asennetaan ilman sokkelia, alumiinijaloilla ja sen alapuolelle tuleekin robotti-imurin tukikohta. Toivon mukaan meillä on jatkossa aina siistiä, kun robotti-imuri ajastetaan imuroimaan päivittäin meidän poissaollessa.

Mitenhän käy sinnetänne jätettyjen lelujen, järjestäisiköhän robotti-imuri nekin paikalleen...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti