keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Suunnittelua, suunnittelua

Remontti alkaa suunnittelulla. Niin se on.

Kun asuntokaupat on tehty ja kauppakirjat allekirjoitettu, on asunnon myyjällä yleensä vielä jokin sovittu aika asua asunnossa ennenkuin hallintaoikeus siirtyy uudelle omistajalle. Meidän tapauksessa tämä aika oli kuukauden verran.

Oli siis kuukausi aikaa tehdä remonttisuunnitelmat. Toisaalta pitkä aika odottaa tulevaa kotia omaan haltuun, mutta toisaalta todella lyhyt aika tehdä kaikkia suunnitelmia valmiiksi.

Yksi tulevista pakollisista remonteista on katto.

Katto on palahuopaa, ja jossain vaiheessa talon elinkaarta mahdollisesti uusittu, mutta tehty väärin tai huonosti ja myöhemmin on jouduttu paikkailemaan. Kuntotarkastajan mukaan katto pitäisi uusia 1-5 vuoden sisällä, eli siis suomeksi sanottuna ensikesänä.

Aluksi oli tarkoitus että jo kotitalousvähennystenkin takia kattoremontti olisi tehty heti, mutta koska kauppojen teko meni myöhäiseen syksyyn lokakuulle ja ensilumi peitti katon jo ennenkuin kattofirman kaverin pääsi katsastamaan ja tekemään tarjousta, siirrettiin asia ensikesälle. Huopakattoa on hankalampi laittaa kylmillä ilmoilla, koska huovan liima ei tartu kunnolla.

Palahuopa on nyt sellainen perus musta tai tummanharmaa, joka minusta värinä sopii talon tyyliin. Tarkoitus olisi myös uusia katto samalla tummalla kattohuovalla.

Tummanharmaa palahuopa. Kuva: Byggmax.com

Talossa rännit ovat mallia piilokouru. Joillakin kattoremppafirmoilla on tähän omat korjaussysteeminsä, mutta yleisesti kuulee että kattorakenne pitäisi muuttaa niin että rännit tulee normaalisti katon otsalautaan.

Kattoremontissa paikallisen kattofirman tarjouksen mukaan työnosuus oli noin 70 %. Toisinsanoen, jos tekee kattoremontin itse, säästää melkoisen summan rahaa. Mutta onkohan niin, että joku aiemmista omistajistakin on päättänyt säästää melkoisen summan rahaa, ja nyt tilanne on tämä? Käykö niin, että historia toistaa itseään?

Jätämme kattoasian nyt kuitenkin hautumaan, palaamme siihen keväällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti