tiistai 28. helmikuuta 2017

Keittiön kalustesuunnitelma






Keittiön kalustesuunnitelma on kutakuinkin valmis!

3D-suunnitelmakuva keittiö, Kaskipuu
Keittiön 3D-suunnitelmakuva olohuoneesta päin katsottuna
Kuva: Peltoniemi - Kalusteet

Savo Port Basic, kapea viinikaappi, integroitu viinikaappi, Space Corner kulmalaatikosto
Keittiön ulkoseinällä kylmäkoneet
Kuva: Peltoniemi - Kalusteet

Space Corner kulmalaatikosto, komposiittiallas, integroitu astianpesukone, Savo Port Basic
Keittiön allasseinä
Kuva: Peltoniemi - Kalusteet

Saareke, liesi saarekkeessa, Savo I-76 liesituuletin, putkituuletin, saareketuuletin
Keittiön saarekkeessa liesi ja uuni
Kuva: Peltoniemi - Kalusteet

L-keittiö, saareke, saarekekeittiö, 3D-suunnitelmakuva
Keittiö pohjakuva, L-mallinen saarekekeittiö
Kuva: Peltoniemi - Kalusteet


Keittiön väri- ja materiaalivalinnoista kerroinkin jo aiemmin.

Keittiön suunnitelma alkaa vaikuttaa kaikinpuolin valmiilta, kalusteet ja koneet on jo tilauksessa (vetimiä lukuunottamatta).

Ulkoseinällä on ensin Boschin kylmäkoneet, pakastin ja jääkaappi. Ikkunan alla on kapea 15 cm viinikaappi, tason alle integroituna. Viiniä tulee (onneksi) niin harvoin juotua, että sen viileänäpitämiseen riitää meille kapea kaappi.

Ikkunan alla on leveä laatikosto sisälaatikolla, ja nurkassa on Space Corner -kulmalaatikosto. Kulmalaatikosto on melkoinen tilaihme. Se aukeaa nurkasta 45-asteen kulmassa, laatikko on nurkan mallinen, ja se tulee täydellisesti ulos, jolloin viimeisenkin kattilan tai kapustan saa helposti otettua laatikosta.

SC Kulmalaatikosto, Space Corner, laatikosto kulmassa
Kulmalaatikosto
Kuva: Peltoniemi.fi
Kivitasoon, nurkan molemminpuolin integroidaan tasosta nousevat Savo Port Basic-pistorasiatornit. Savon pistorasiatorni on kätevä, esim. kahvinkeittimen pistokkeen voi laittaa kiinni tornin rasiaa, ja sen jälkeen painaa torni alas piiloon. Kahvinkeittimen johtokin menee tornin mukana piiloon, jolloin johto ei vaeltele pitkin tasoja tai seiniä.

Saman sarjan Savo Multimedia-torni meille tulee sitten TV-tasoon olohuoneeseen.

Savo Port Basic, Pistorasiatorni
Savo Pistorasia-torni
Kuva: Savo.fi
Allasseinällä on lisää laatikosto-tilaa sisälaatikoin, allas ja jätelaatikosto, sekä integroitu, korotettu Boschin astianpesukone.

Altaaksi valikoitiin Peltoniemen valikoimasta Stalan komposiittiallas. Stalan komposiittialtaassa on tavallisista 600-leveistä altaista poiketen kätevä "pikkuallas", johon voi kivasti kipata vesilasin, jos altaassa on esimerkiksi tiskit likoamassa.

Stalan komposiittialtaita on saatavissa kolmessa värissä - mustana, harmaana ja valkoisena, joista meille valittiin musta huullosmalli. Huullettuna kivitasoon altaan ja tason väliin ei tule pykälää, vaan pinnat ovat puskussa.

Hanaksi valittiin jo aiemmassa asunnossa hyväksikoettu Oras Aventa -hana. Tässä hanassa on ulosvedettävä juoksuputken pää, jolloin esimerkiksi altaan huuhteleminen on helppoa.
Allasseinälle tulee myös yläkaapit, joissa vasemmalla Boschin integroitu mikro - valkoisena yläkaappien sävyyn. Toinen seinäkaappi sekä kuivauskaappi aukeaa ylöspäin pois edestä, joka on esimerkiksi tiskatessa tai astianpesukonetta tyhjentäessa erittäin kätevää.

Saarekkeesa on liesi, uuni ja laatikostoa molemmin puolin säilytykseen esim. kapustoille, mausteille kattiloille yms... Tasoon upotetaan Savon Twist Around-pistorasia, ja tuulettimeksi tulee Savon I-76- saarekeliesituuletin. I-76-tuulettimessa on automaattitoiminto, joka tunnistaa käryn tai höyryn, lähtee automaattisesti päälle ja säätää tehoa automaattisesti tarpeen mukaan. Liesituuletin voi toki käyttää myös käsin. 

Tässä mallissa on myös led-valaistus, joten valo ei poikkea talon muusta valaistuksesta.

Putkituuletin, putki liesituuletin, saareketuuletin, Savo I-76, ASC
Savo I-76 saarekeliesituuletin
Kuva: Savo.fi

Saarekkeen olohuoneen puolella on avotila baarijakkaroille, ja tässä on tarkoitus tapahtua meidän kolmihenkisen perheen arkiruokailu. Baarijakkaroitten valitseminen onkin sitten seuraava haaste ... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti